Djur

IMG_6273IMG_6278Vår tanke att ha ett fungerande självhushåll gäller inte bara på grönsakssidan utan vi vill även vara självhushållande på kött och ägg. Vår långsiktiga tanke är att ha gris, lamm, kyckling och anka, vi får se om det blir några fler djur. Glada djur blir bra mat är vår devis. Vi försöker skapa möjligheter för våra djur att må bra tills den dagen då slakt ska ske.

I nu läget har vi 2 linderödssvin, men här finns redan nu en plan för fler.  Grisar är fantastiskt trevliga djur som är både sällskapliga som roliga. Våra grisar får gå ut och in som de själva behagar. Vi tar hjälp av dem för att böka framtida trädgårdsland.

11949467_10153195137643215_1056054662502476295_n (1)

Våra hönor är i dags läget av två olika raser. Vi har dels en äldre besättning Lohmanhöns som är en en värphybridras.  Sen har vi även en Skånsk Blommehöna och en tupp av samma ras vilka räknas i bland våra svenska lantraser. Alla hönsen går tillsammans och precis som grisarna så går de ut och in som de vill. Vår tanke är att skaffa några hönor till av lite olika raser för att få olika sorters ägg. Till våren kommer det även att flytta in ett gäng ankor hoppas vi.

Lamm och får är en annan djurart vi skulle vilja ha i vår besättning så i får väl se när vi hittar rätt i vilken sort ras vi ska satsa på.

Förutom djur till att producera mat så har vi såklart sällskapsdjur också. Två katter Ullis och Svennis bort det här. Båda hederliga ”bonnakatter” den ene mer lurvig än den andre men båda är två sociala trevliga varelser som komemr och går in och ut när de vill även de. De har en huvudsaklig arbetsuppgift som de sköter med bravur, mössutrotning 🙂

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.